TONY BALTIMORE – LET’S ALL GO INSANE

Artiest info
Website
facebook
Label: Conch Town Records

Key West is een paradijselijk eiland in de Amerikaanse staat Florida waar een kleine 30.000 mensen dagelijks van de geneugten van zo’n oord kunnen genieten. Eén van die inwoners sinds 2010 is zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Tony Baltimore die ons zijn nieuwste en derde album “Let’s All Go Insane” heeft opgestuurd om er onze mening over te laten neerschrijven in deze recensie.

Welnu, de vrolijkheid en zorgeloosheid van deze muzikant straalt af van elke track op dit elf nummers tellende album zoals we uzelf ook kunnen laten vaststellen via de twee video’s die we hier hebben toegevoegd. Eerst is er de uptempo gebrachte albumtiteltrack “Let’s All Go Insane” en daarna volgt een tweede vrolijke song met het nummer “That Girl’s Got Eyes”. Het zijn de twee eerste liedjes op dit album maar we hadden net zo goed alle andere songs kunnen vermelden.

Zelf noemt Tony Baltimore zijn muziek ‘alternatieve rootsrock’ maar de poppy invloeden zijn volgens ons onmiskenbaar ook aanwezig in zijn complexloze liedjes zoals o.a. in de nummers “All Day”, de singles “Sit Still” en “Loot The Joint”, “Postcard” en het op een vrolijke riff gepresenteerde “Seaside Blues” met een heerlijk gefloten intermezzo. Daarnaast zijn de wat rustigere ballads zoals “Fly Alone”, afsluiter “What Kind Of World” en het melodieuze “Window Pane” - een duet met Marjory Lee - evenzo mooi om naar te luisteren.

Vooraleer u zou beslissen om over te schakelen naar ‘complete waanzin’ willen we u toch aanraden om eerst nog even te luisteren naar de niet al te ernstig op te vatten liedjes op het album “Let’s All Go Insane” van Tony Baltimore. ‘Fun guaranteed’ met deze plaat die de zon in uw huiskamer zal laten schijnen en u zal meenemen naar de onbezorgdheid die kan worden ervaren tijdens een vakantie op een klein gezellig eiland zoals op Key West tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico.

(valsam)